5 мар. 2009 г.

Ковані вироби в приватному будинку

ліхтар кований

Художнє кування, як мистецтво відоме, з давніх часів, неповторні ковані вироби завжди користувалися незмінною популярністю у справжніх цінителів якості та краси.

Красиві й практичні ковані вироби, завжди залишаться актуальними – стильними, завжди сучасними, милими оку елементами.

Художнє кування прекрасно впишеться в будь-який дизайн, надаючи неповторний колорит і затишну обстановку навіть самому скромному приватному будиночку.

Такі ковані вироби як ковані лавки, козирки або ліхтарі, від яких падають вигадливі тіні, що надають звичайному вечірньому садку або ділянці подих казки й відчуття чуда.

Заворожуюче виглядають заміські володіння, прикрашені виконаними в одному стилі кованими виробами, такими як літня кухня й ковані огородження, навіси й квіткарки, флюгер і кований садовий мангал.

Кований паркан з найтоншими вигинами виноградної лози й хмелю перехідний у граціозну садову хвіртку з невичерпним розмаїттям завитків, квітів і розеток, говорить про надійність і стиль його власника. Тут художнє кування знайде гідне місце у вигляді витончених високомистецьких або простих декоративних решіток, поруччя, що летіло від легкості нагору сходів, шекспірівських балконів, і звичайно ж, кованого каміна з невагомими ажурними камінними решітками.

Завдяки довговічності кованих виробів сучасні майстри переймають досвід і цікаві ідеї кращих витворів художнього кування збережених з минулих століть. Ковані ґрати, огорожі й ворота, містки й балкони, сходи й ліхтарі "живуть" не одне сторіччя й найчастіше є сімейною реліквією, і радують око своїх власників не одне покоління.

Художнє кування вдихне нове життя у звичний сучасний інтер'єр приватного будинку, перетворивши його в прадавнє князівство або замок. Уявимо, важкі вхідні ковані двері з рослинним орнаментом, що цвітуть нарцисами й трояндами залишила за собою не тільки вітіюватий ґанок, оформлений в кращих традиціях художнього кування, але й холодну незатишну холоднечу, залишаючи всередині відчуття надійності й безпеки.

кований вішак для халатів

Кована вішалка, де роль гачків виконує виноградна лоза, з листами для головних уборів, збереже одяг. У прихожій кручені ковані сходи, оброблені волютами, "соломоновими спіралями" і пальметтами, а її перила прикрашені елементами, виконаними методом холодного кування.

Неподалік стоїть камін, він теж не простій - навколо топки в'ється кована лоза з виноградними гронами. Заспокійливе, даруючи тепло й затишок потріскують дрова, які мить назад лежали в кованій дровниці. На кованій коминковій вішалці висить набір для каміну: коцюба, кліщі, совок і щітка.

Спальня теж не обійдеться без кованих виробів. Центр уваги - коване ліжко з надзвичайною комбінацією тонкощі й міцності. Прикроватний столик і платтяна кована шафа, виконані з використанням тих же кованих елементів, що й ліжко.

У ванній кімнаті ковані вішалки й тримачі для рушників, підстільник для умивальника, туалетні столики й стільці, кована вентиляційна решітка, етажерки з кованими елементами морської стихії сплітаються в одну стихію, наповнену магічною енергією. Дзеркало обрамлене в ковану павутину квітучу дивовижними візерунками.

Художнє кування надає виробам вишуканість, художню цінність і виразність.

Комментариев нет: